Ingredienser

4,000 kg Grisek?d (8-10% fedt)

3,000 kg R?get bacon

2,200 kg Snitter u/sv

2,000 kg Isvand

1,300 kg Oksek?d (16-18% fedt)

0,340 kg Grillp?lse Fr?kkert FB (I09280)

0,080 kg Nitritsalt (DK40018)

0,030 kg Timian, Sk?ret (E6210)

12.95 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

GROV BACON FR?KKERT

Opskriftnr: 27-0502

Fremstilling
Grisek?d, snitter, oksek?d og r?get bacon, hakkes hver for sig igennem 5 mm hulskive.

Grisek?det fyldes i lynhakkeren og lynes t?rt nogle omgange, hvorefter Nitritsalt og 1/3 af isvandet tils?ttes.

N?r det er lynet fint ud, tils?ttes Grillp?lse Fr?kkert FB og 1/3 af isvandet.

Der lynes til en god emulsion er opn?et.

Til sidst tils?ttes de hakkede snitter, oksek?d, r?get bacon, timian, det resterende isvand og der lynes til den ?nskede grovhed er opn?et. Bacon kan med fordel byttes ud med Pancetta. 

Sluttemperatur ca. 12-14?C.


Stopning

Farsen stoppes i Grisetarme kal.28/30 (DK99030).


T?rring

Ved 45?C i ca. 20 min.


Rygning

Ved 70?C i ca. 30 min. eller til den ?nskede farve er opn?et.

Kan med fordel laves som medister uden r?g.

Kogning
Ved 80?C til en kernetemperatur p? 75?C.

Afk?les fra 65?C til under 10?C p? max. 3 timer.


Ingredienser:

Er beregnet p? det r? produkt.
Grisek?d 31%, bacon 23%, snitter 17%, vand, oksek?d 10%, salt, dextrose, kartoffelstivelse, modificeret kartoffelstivelse (E 1412), stabilisator (E 451), urter (timian, merian), krydderier (koriander, muskat, peber, chili), hydrolyseret vegetabilsk protein (raps, majs), tomat, konserveringsmiddel (E 250).  

Go to Top