Ingredienser

8,000 kg Oksek?d (8-14% fedt)

2,000 kg Sp?k u/sv

0,300 kg RFB Pebersalami FB

0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,220 kg Italiensk Finocchio (M55668)

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,020 kg Parmanello Fermentering Krydderi (M7941)

0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)

10.876 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

FINOCCHIO SPEGEP?LSE

Opskriftnr: 11-0045

Fremstilling
Oksek?d og sp?k sk?res i passende stykker og skalfryses.

Det skalfrosne k?d og sp?k hakkes p? 13mm. hulskive.

Alt saltet, RFB Pebersalami, Parmanello Fermentering Krydderi, Italiensk Finocchio og BESSASTART? Starterkulturen mixes godt sammen med k?d og sp?k.


Stopning

Farsen stoppes straks i valgfri r?gbar tarm.

Behandling/Modning

Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn 

Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et. 

Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C. 

Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.


Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.
Til 100 g f?rdigvare er anvendt:
Oksek?d 97 g, grisesp?k 9 g, salt, dextrose, krydderier (peber, paprika, koriander, ingef?r, chili, alleh?nde, kommen), surhedsregulerende middel (E 575), peberfrugt, fennikel, urter (persille, oregano), hvidl?g, hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidant (E 300, E 301, E 330), krydderiekstrakt starterkultur, maltodextrin, sukker, aroma, smagsforst?rker (E621),  vegetabilsk olie (raps), konserveringsmiddel (E 250).
T?RRET OG R?GET. 


Go to Top