Ingredienser
3,500 kg Grisek?d (8-10% fedt)
3,500 kg Oksek?d (8-10% fedt)
3,000 kg Sp?k u/sv
0,300 kg RFB Spegep?lse m/hvidl?g (I07760)
0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)
0,100 kg Jamaica rom
0,100 kg Nitritsalt (DK40018)
0,050 kg Dekora 4 Peber
0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)
10.786 kg
Læg varer i kurv
SPEGEP?LSE MED ROM OG PEBER
Opskriftnr: 13-0413
Fremstilling
Det frosne okse- og grisek?d lynes sammen med RFB Spegep?lse m/hvidl?g og BESSASTART? Starterkulturen ned til ca. 2-4 mm.
Det frosne sp?k iblandes og det hele lynes ned til 1-2 mm.
Alt saltet, Dekora 4 Peber og Jamaica rom tils?ttes ved de sidste omgange.
Sluttemperatur ca. 0?C.
Stopning
Farsen stoppes i valgfri r?gbar tarm af passende kaliber.
Efter stopning vejes p?lsen.
Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.
Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.
Ingredienser pr. 100 g af f?rdigvaren:
Grisek?d 50 g, oksek?d 40 g, sp?k 20 g, salt, dextrose, Jamaica rom 0,9 g, syre (E 575), krydderier (peber 0,6 g, koriander, hvidl?g, chili, ingef?r), hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidanter (E 300, E 330), starterkultur, konserveringsmiddel (E 250).T?RRET OG R?GET.