Ingredienser

4,000 kg Grisek?d (8-14% fedt)

4,000 kg Oksek?d (8-14% fedt)

2,000 kg Sp?k u/sv

0,300 kg RFB S?nderjysk Spegep?lse u/hvidl?g (I07750)

0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,090 kg Tomatsnips 9 mm.

0,060 kg Hvidl?gsflager 10 mm.

0,030 kg Fennikel, hel (E3010)

0,006 kg FixSTART Starterkultur (M8900)

10.816 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

ITALIENSK SPEGEP?LSE MED TOMAT, HVIDL?G OG FENNIKEL

Opskriftnr: 13-0411

Fremstilling
Det frosne okse- og grisek?d lynes sammen med RFB S?nderjysk Spegep?lse u/hvidl?g, tomatsnips, hvidl?g flager, hel fennikel og FixSTART starterkultur ned til ca. 2-4 mm.

Det frosne sp?k tils?ttes og det hele lynes ned til 1-2 mm.

Alt saltet tils?ttes ved de sidste omgange.

Sluttemperatur ca. 0?C.

Stopning
Farsen stoppes straks i Faser I Bak-Nat, Kal. 55/40 S?nderjysk Spegep?lse (T49009).

Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn.
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.
Til 100 g f?rdigvare er anvendt:
Grisek?d 57 g, oksek?d 46 g, sp?k, salt, dextrose, tomat 0,8 g, surhedsregulerende middel (E 575), hvidl?g 0,6 g, krydderier (fennikel 0,3 g, peber, koriander, chili, ingef?r), hydrolyseret vegetabilsk protein, starterkultur, antioxidanter (E 300, E 330), rom, peberekstrakt, konserveringsmiddel (E 250).T?RRET OG R?GET.

Go to Top