Ingredienser
9,500 kg Grisek?d (8-14% fedt)
0,500 kg Oksek?d (8-12% fedt)
0,300 kg RFB L?gspegep?lse
0,100 kg Nitritsalt (DK40018)
0,050 kg L?g, t?rrede 2-5 mm (E7000)
0,030 kg Hvidl?g, Granuleret. (E0800)
0,020 kg Ramsl?g, Sk?ret
0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)
10.506 kg
Læg varer i kurv
L?GSPEGEP?LSE (TRADITIONELT R?GET)
Opskriftnr: 025-130401
Fremstilling
Grise- og oksek?d sk?res i passende stykker og skalfryses.
Det skalfrosne k?d blandes herefter godt med alle ingredienser og hakkes gennem 3 mm hulskiven.
Blandingen ?ltes til slut godt igennem.
Sluttemperatur 0?C.
Stopning
Farsen stoppes i Dantarm Faser N, kal. 53/25, Hjemmelavet l?gp?lse (T48505) eller anden ?nsket tarm.
Efter stopning vejes p?lsen.
Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 25-30% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.
Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 25 % af det f?rdige produkt.
Grisek?d 90,4 %, oksek?d 4,8 %, salt, l?g, dextrose, LAKTOSE, hvidl?g, ramsl?g, krydderier (peber, chili), starterkultur, antioxidant (E 300, E316), hydrolyseret vegetabilsk protein (raps, majs), surhedsregulerende middel (E 330), konserveringsmiddel (E 250). T?RRET OG R?GET.
PLU nr.: 6426