Ingredienser

8,000 kg Grisek?d (8-14% fedt)

2,000 kg Rygsp?k u/ sv?r 910208

0,300 kg RFB Middelhavs / Chorizo (G88190)

0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,030 kg Cayennepeber, Pulver (E5105)

0,030 kg Chili r?d med fr?, knust (E9770)

0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)

10.696 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

CHORIZO M. CHILI

Opskriftnr: 025-130397

Fremstilling
Det frosne grisek?d lynes t?rt nogle omgange, hvorefter RFB Middelhavs/chorizo og BESSASTART Starterkulturen tils?ttes og der lynes ned til 8-10 mm.

Det frosne sp?k tils?ttes og det hele lynes ned til 4-5 mm.

Til sidst tils?ttes alt saltet, chili r?d med fr?, knust og cayennepeber. Dette k?res med til det er j?vnt fordelt i farsen.

Sluttemperatur ca. 0 ?C.

Stopning
Farsen stoppes straks i en r?gbar tarm, i en kaliber efter eget ?nske og bindes i ring. Efter stopning h?nges p?lserne p? r?gstok. 

Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn.
Dag 3: Rygning / modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning ved 18-22?C. til et svind p? 20-25% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning. N?r dette er opn?et er p?lsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 22,5% af det f?rdige produkt.
Til 100 g f?rdigvare er anvendt:
Grisek?d 110 g, sp?k, salt, krydderier (chili, cayennepeber, paprika, peber), surhedsregulerende middel (E 575), dextrose, hydrolyseret vegetabilsk protein, aroma, antioxidanter (E 300, E 330), starterkultur, konserveringsmiddel (E 250). T?RRET OG R?GET.

PLU nr.: 6428
Go to Top