Ingredienser

4,000 kg Grisek?d (8-14% fedt)

4,000 kg Oksek?d (8-14% fedt)

2,000 kg Sp?k u/sv

0,700 kg Vesterhavsost

0,300 kg RFB Middelhavs / Chorizo (G88190)

0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,090 kg Romglut, Flydende (I43550)

0,070 kg Parmanello Fermentering Krydderi (M7941)

0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)

11.496 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

GROV SPEGEP?LSE MED VESTERHAVSOST

Opskriftnr: 025-110044

Fremstilling

Oksek?d, grisek?d og sp?k sk?res i passende stykker og skalfryses.

Det skalfrosne k?d og sp?k hakkes p? 13mm.

Alt saltet, RFB Middelhavs/Chorizo, BESSASTART, Romglut, Parmanello Fermenterings krydderi og Vesterhavsost mixes godt sammen med k?d og sp?k.

Sluttemperatur 0 ?C.


Stopning

Farsen stoppes straks i HUKKI 50/30 m.net eller anden ?nsket r?gbar tarm.

Modning/rygning 

Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn 

Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et. 

Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C. 

Svind 20-25%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 20-25% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.


Rygning
K?det pakkes ud, t?rres og koldryges samme dag i 30 min. eller efter smag, for at h?mme skimmeldannelse.


Eftermodning
K?det kan eftermodnes efter smag.


Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 22,5% af det f?rdige produkt.
Til 100 g f?rdigvare er anvendt:
Grisek?d 34,8 %, oksek?d 34,8 %, sp?k 17,4 %, VESTERHAVSOST 6,1 %, salt, krydderier (paprika, peber, koriander, ingef?r, alleh?nde, hvidl?g, kommen), surhedsregulerende middel (E 575, E 330), vand, dextrose, smagsforst?rker (E 621), aroma, maltodextrin, hydrolyseret vegetabilsk protein (raps, majs), sukker, antioxidant (E 301, E 300), starterkultur, stabilisator (E 414, E 413, E 466), original Jamaica rom, krydderiekstrakter (peber, chili), konserveringsmiddel (E 202, E 250). T?RRET OG R?GET.


PLU nr.: 6424

Go to Top