Ingredienser

4,000 kg Grisek?d (8-12% fedt)

2,200 kg Sp?k u/sv

1,800 kg Isvand

1,000 kg Kalvek?d (8-12% fedt)

1,000 kg Oksek?d (8-12% fedt)

0,180 kg Superbinder R

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,080 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,050 kg Wienerp?lse "Sonderklasse"

0,020 kg Fortex?Flydende Hvidl?g (I42050)

0,020 kg Paprika, Rosen

10.45 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

WIENER/FRANKFURTER P?LSE

Opskriftnr: 27-0481

Fremstilling
Alt k?d og sp?k hakkes igennem 3 mm. hulskive.

Kommes derefter op i lynhakkeren, hvorefter Superbinder r?d, krydderier, Fortex, flydende Hvidl?g og alt saltet tils?ttes.

Isvandet tils?ttes gradvist og der mixes til en god emulsion er opn?et.

Massen lynes til sidst ca. 5 omgange.

Sluttemperatur ca. 12-14?C.

Stopning
Farsen stoppes i Lammetarme kal. 22/24 (DK99033) eller anden ?nsket tarm og afdrejes i passende st?rrelser.

T?rring
Ved 50?C i ca. 20 min.

Rygning
Ved 60?C i ca. 30 min.

Kogning
P?lserne koges ved 80?C til en kernetemperatur p? 75?C.

Afk?les fra 65?C til under 10?C p? max. 3 timer.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 7,5% af det f?rdige produkt.
Grisek?d 51%, grisesp?k 13%, vand, oksek?d 10%, kalvek?d 10%, salt, kartoffelstivelse, modificeret kartoffelstivelse (E 1412), stabilisator (E 451), dextrose, maltodextrin, hydrolyseret vegetabilsk protein, tomatpulver, krydderiekstrakter, antioxidant (E 300), krydderier (chilli, peber, paprika, muskat, ingef?r, koriander, persillerod ), dextrose  glucosesirup, fortykningsmiddel (E 415, E 412), surhedregulerendemiddel (E 260), konserveringsmiddel (E 250). I naturtarm. Kogt og r?get.

Go to Top