Ingredienser

4,000 kg Grisek?d (8-14% fedt)

4,000 kg Oksek?d (8-14% fedt)

2,000 kg Sp?k u/sv

0,300 kg Julesnaps eller anden kraftigt smagende snaps

0,300 kg Mandelsplitter

0,300 kg RFB S?nderjysk Spegep?lse u/hvidl?g (I07750)

0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,100 kg ?blegranulat

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)

11.336 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

SPEGEP?LSE MED JULESNAPS OG MANDLER

Opskriftnr: 13-0385

Fremstilling

Det frosne okse- og grisek?d lynes sammen med RFB S?nderjysk Spegep?lse u/hvidl?g og Rowu Ferm Westfalenlob ned til ca. 2-4 mm.

Det frosne sp?k iblandes og det hele lynes ned til 1-2 mm. 

Saltet, Mandelsplitter, Julesnaps og den afvejede m?ngde ?blegranulat tils?ttes og k?res med de sidste omgange. Mixes/lynes til det er j?vnt fordelt i farsen og den ?nskede grovhed er opn?et.

Sluttemperatur ca. 0?C.

Stopning
Farsen stoppes straks i valgfri r?gbar tarm.

Modning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C i 1-2 d?gn.
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.
Til 100 g f?rdigvare er anvendt:
Grisek?d 54 g, oksek?d 44 g, sp?k 11 g, salt, MANDELSPLITTER 3 g, julesnaps (XXXX) 3 g, t?rrede ?bler 2 g, dextrose, surhedsregulerende middel (E 575), krydderier (peber, koriander, chili, ingef?r), hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidanter (E 300, E 330), rom, peberekstrakt, starterkultur, konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top