Ingredienser

4,000 kg Grisek?d (8-14% fedt)

4,000 kg Oksek?d (8-14% fedt)

2,000 kg Sp?k u/sv

1,000 - Tublin 5 - Dry Aged Bags (DK21510)

0,700 kg Vesterhavsost

0,300 kg RFB Middelhavs / Chorizo (G88190)

0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)

12.336 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

GROV SPEGEP?LSE MED VESTERHAVSOST

Opskriftnr: 11-0041

Fremstilling

Oksek?d, grisek?d og sp?k sk?res i passende stykker og skalfryses.

Det skalfrosne k?d og sp?k hakkes p? 13mm.

Alt saltet, RFB Middelhavs/Chorizo, BESSASTART Starterkulturen og Vesterhavsost mixes godt sammen med k?d og sp?k.

Stopning

Farsen stoppes straks i valgfri r?gbar tarm.

Behandling/Modning
Dag 1: Modnes p? r?gst?nger/net ved 12-22?C i 1-2 d?gn

Dag 3: Rygning / modning ca. 1 d?gn. Intensiv r?g 3-6 timer.

Dag 4: Vaccuumpakkes i Tublin 5 poser og l?gges til modning p? k?l.

Dag 28: Modnes til et svind p? 25-30% er opn?et - cirka 4-6 uger.


Rygning
K?det pakkes ud, t?rres og koldryges samme dag i 30 min. eller efter smag, for at h?mme skimmeldannelse.


Eftermodning
K?det kan eftermodnes efter smag.


Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 22,5% af det f?rdige produkt.
Til 100 g f?rdigvare er anvendt:
Grisek?d 54 g, oksek?d 54 g, sp?k 13 g, VESTERHAVS OST 7 g, salt, krydderier (paprika, peber), surhedsregulerendemiddel (E 575), dextrose, hydrolyseret vegetabilsk protein, aroma, antioxidant (E 300, E 330), starterkultur, konserveringsmiddel (E 250). T?RRET OG R?GET.


Go to Top