Ingredienser

4,000 kg Grisek?d (8-12% fedt)

4,000 kg Snitter u/sv

2,000 kg Isvand

0,900 kg Wiener Frankfurter FB, uden tilsætningsstoffer (M85940)

0,300 kg Paprika Timian Marinade (I34520)

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

11.3 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

Paprika Timian Grillpølse

Opskriftnr: 27-0470

Fremstilling
Grisekød og snitter hakkes hver for sig igennem 3 mm hulskiven.

Grisekødet fyldes i lynhakkeren og lynes tørt nogle omgange, hvorefter Nitritsalt og 2/3 af isvandet tilsættes lidt efter lidt.

Når det er lynet fint ud tilsættes Wiener Frankfurter FB, uden tilsætningsstoffer og det resterende isvand.

Der lynes til en god emulsion er opnået.

Til sidst tilsættes de hakkede snitter og der lynes til den ønskede grovhed er opnået.

Paprika Timian marinade køres med de sidste omgange til den er jævnt fordelt.

Sluttemperatur ca. 12-14°C.

Stopning
Farsen stoppes i Lammetarme kal.22/24 (DK99033) eller anden ønsket tarm.

Tørring
Ved 45°C i ca. 20 min.

Rygning
Ved 70°C i ca. 30 min. eller til den ønskede farve er opnået.

Kogning
Ved 80°C til en kernetemperatur pÃ¥ 75°C. 

Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 7,5% af det færdige produkt.
Grisekød 43%, grisekødssnitter, vand, marinade (vegetabilsk olie (raps, delvis hærdet), krydderier (koriander, peber, chili, kommen), salt, løg, hvidløg, urter (basilikum, timian, oregano), peberfrugt, krydderiekstrakt (paprika), salt, kartoffelstivelse, dextrose, krydderier (paprika, peber, muskat, kardemomme, hvidløg), fiber, løg, frugtekstrakt. konserveringsmiddel (E 250). I naturtarm.

Go to Top