Ingredienser

3,850 kg Grisek?d (8-10% fedt)

1,750 kg Oksek?d (8-14% fedt)

1,750 kg Snitter u/sv

1,600 kg Grisek?d (8-14% fedt)

1,100 kg Isvand

0,630 kg Lynprofi FC 7 (I09090)

0,050 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,050 kg Nitritsalt (DK40018)

0,030 kg Vild Kejser Jagtp?lse (M1940)

0,020 kg Purl?g ca. 1-3 mm.

0,000 kg GROVDEL

10.8300000001 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

J?GERP?LSE

Opskriftnr: 22-0096

Dag 1:
Grovdel:
0,160 kg Grisek?d blandes godt med saltet og Kejser Jagtp?lse blandingen.

Hakkes igennem 8-12 mm hulskiven og stilles til farvedannelse natten over.

Dag 2:
Bindefars:
Oksek?d og grisek?d hakkes igennem 3 mm hulskiven.

Snitterne hakkes ligeledes igennem 3 mm hulskiven og stilles i k?lerum.

Okse- og grisek?det kommes op i lynhakkeren og lynes t?rt nogle omgange, hvorefter salt, Lynprofi FC 7 og og 2/3 af isvandet tils?ttes.

N?r dette er lynet fint ud tils?ttes de hakkede snitter, Kejser Jagtp?lse, purl?g og derefter det resterende isvand. Lynes til en god emulsion er opn?et.

Grovdelen fra dag 1 mixes til sidst i, s? det bliver j?vnt fordelt i massen.

Sluttemperatur 12-14?C.

Stopning
Farsen stoppes i valgfri kogetarm af passende kaliber.

Kogning
Ved 80?C til en kernetemperatur p? 75?C.

Afk?les fra 65?C til under 10?C p? max. 3 timer.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 0% af det f?rdige produkt.
Grisek?d 70%, oksek?d 17%, vand, salt, dextrose, stabilisator (E 451), antioxidanter (E 330, E 301), Krydderier (peber, ingef?r, koriander, hvidl?g, alleh?nde, muskat, kommen, chili), smagsforst?rker (E 621) 10%, pastinak, konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top