Ingredienser
1,000 kg Brystfl?sk m/sv?r, u/ben
1,000 - Tublin 5 - Dry Aged Bags (DK21510)
0,025 kg Profrisk Optimal, Flydende (I67970)
0,020 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)
0,020 kg Krydderiblanding Italiensk Finocchio
0,013 kg Nitritsalt (DK40018)
0,002 kg Vita-Rot (I42700)
2.0795 kg
Læg varer i kurv
TÃRRET BACON MED ITALIENSK FINOCCHIO
Opskriftnr: 59-0089
FremstillingAlt salt og Vita-Rot blandes sammen og gnides godt ind i kødet.
Tilsæt Profrisk Optimal, der ligeledes gnides godt ind i kødet.
Hvis muligt kommes kødet i tumbleren, hvor det kører 30 min. så Profrisk Optimal bliver godt arbejdet ind i kødet.
Italiensk Finocchio kommes i tumbleren, og det køres i ca. 1 min. således, at krydderiet bliver ligeligt fordelt på kødet.
Saltning
Kødet saltes i vacuumpose i ca. 7-14 dage, hvor det vendes flere gange under forløbet.
Behandling/Modning
Kødet tages ud af vacuumposen og lægges til afdrypning 1-2 timer gerne på riste.
Kødet vacuumpakkes igen i Tublin 5 poser og lægges til modning på køl.
Kødet modnes til et svind på 25-35% - cirka 8-10 uger.
Rygning
Kødet pakkes ud, tørres og koldryges samme dag min. 30-60 min. efter smag for at hæmme skimmeldannelse.
Kødet kan eftermodnes efter smag.
Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 30% af det færdige produkt.
Til 100 g færdigvare er anvendt:
Brystflæsk 131 g, salt, surhedsregulerende midler (E 325, E 262), krydderier (paprika, fennikel, persille, hvidløg),
krydderiekstrakter (paprika, chili), antioxidanter (E 300, E 330). dextrose, konserveringsmiddel (E 250).