Ingredienser

1,000 kg Oksel?rtunge, tilsk?ret

1,000 - Tublin 5 - Dry Aged Bags (DK21510)

0,030 kg RFB Middelhavs / Chorizo (G88190)

0,025 kg Profrisk Optimal, Flydende (I67970)

0,020 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,013 kg Nitritsalt (DK40018)

0,010 kg Fennikel, hel (E3010)

0,002 kg Vita-Rot (I42700)

2.0995 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

T?RRET OKSEK?D MED FERMENTERET SMAG

Opskriftnr: 59-0083

Fremstilling
Oksel?rtunge eller klump afpudses og tilsk?res.

Alt salt og Vita-Rot blandes sammen og gnides godt ind i k?det.

Tils?t Profrisk Optimal, der ligeledes gnides godt ind i k?det.

Hvis muligt kommes k?det i tumbleren, hvor det k?rer 30 min. s? Profrisk Optimal bliver godt arbejdet ind i k?det.

RFB Middelhavs/Chorizo og hel fennikel kommes i tumbleren, og der k?res i ca. 1 min. s?ledes, at krydderiet bliver ligeligt fordelt p? k?det.


Saltning
K?det saltes i vacuumpose i ca. 7-14 dage, hvor det vendes flere gange under forl?bet.

Behandling/Modning
K?det tages ud af vacuumposen og l?gges til afdrypning 1-2 timer gerne p? riste.

K?det vacuumpakkes igen i Tublin 5 poser og l?gges til modning p? k?l.

K?det modnes til et svind p? 25-35% - cirka 8-10 uger.


Rygning
K?det pakkes ud, t?rres og koldryges samme dag min. 30-60 min. efter smag for at h?mme skimmeldannelse.


Eftermodning
K?det kan eftermodnes efter smag.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 30% af det f?rdige produkt.
Til 100 g f?rdigvare er anvendt: 
Oksek?d 131 g, salt, surhedsregulerende midler (E 325, E 262, E 575), krydderier (paprika, peber), hydrolyseret vegetabilsk protein, fennikel, aroma, antioxidanter (E 300, E 330). dextrose, konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top