Ingredienser

0,400 kg Grisek?d (8-14% fedt)

0,400 kg Oksek?d (8-14% fedt)

0,200 kg Sp?k u/sv

0,030 kg RFB Middelhavs / Chorizo (G88190)

0,020 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,015 kg Krydderiblanding Italiensk Finocchio

0,010 kg Nitritsalt (DK40018)

0,001 kg FixSTART Starterkultur (M8900)

1.0756 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

TAPAS SPEGERULLE - FENNIKEL

Opskriftnr: 59-0081

Fremstilling
Det frosne okse- og svinekød lynes sammen med RFB Middelhavs Spegepølse og Rowu Ferm Fermento ned til ca. 2-4 mm.

Det frosne spæk iblandes og det hele lynes ned til 1-2 mm.

Saltet tilsættes ved de sidste omgange og køres med til det er jævnt fordelt i massen.

Sluttemperatur ca. 0°C.

Stopning
Farsen køres ud på "medister hornet" og spegepølsen vendes i Italiensk Finocchio.

Spegepølsen anbringes på en finmasket rist.

Modning/rygning
Dag 1: Modning ved 12-22°C i 1 døgn
Dag 3: Rygning modning ca. 3 døgn. Intensiv røg 6-8 timer til den ønskede farve og smag er opnået.
Dag 7: Eftermodning på køl ved max. 5°C.
Svind 20%: Når der er opnået et vægttab på min. 20% i forhold til pølsens vægt lige efter stopning, er pølsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 20% af det færdige produkt.
Til 100 g færdigvare er anvendt:
Svinekød 58 g, oksekød 46 g, spæk, salt, krydderier (peber, paprika, fennikel, persille, hvidløg), surhedsregulerende middel (E 575), dextrose, maltodextrin, hydrolyseret vegetabilsk protein, aroma, krydderiekstrakter, antioxidant (E 300, E 330), starterkultur, konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top