Ingredienser

4,000 kg Grisek?d (3-6% fedt)

4,000 kg Oksek?d (3-6% fedt)

2,000 kg Rygsp?k u/sv

0,300 kg RFB S?nderjysk Spegep?lse u/hvidl?g (I07750)

0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,080 kg Sennep, Gul, Hel

0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)

10.716 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

KROSALAMI

Opskriftnr: 13-0384

Fremstilling
Det frosne okse- og grisek?d lynes sammen med BESSASTART? Starterkulturen ned til ca. 2-4 mm.

Det frosne sp?k og RFB S?nderjysk spegep?lse u/hvidl?g (I07750) iblandes og det hele lynes ned til 1-2 mm. Saltet og Sennep, gul, hel, tils?ttes ved de sidste omgange.

Sluttemperatur ca. 0?C.

Stopning
Stoppes i Hukki, kal. 105/50, r?d/hvid wabennet, KF, r?d/hvid sl?jfe.

Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C i 1-2 d?gn.
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet med et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.Til 100 g f?rdigvare er anvendt. Grisek?d 59 g, oksek?d 45 g, sp?k 9 g, salt, dextrose, GDL (E 575), SENNEP, krydderier (peber, koriander, chili, ingef?r), hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidanter (E 300, E 330), rom, starterkultur.

Go to Top