Ingredienser

4,000 kg Grisek?d (8-12% fedt)

4,000 kg Oksek?d (8-12% fedt)

2,000 kg Sp?k u/sv

0,300 kg RFB S?nderjysk Spegep?lse u/hvidl?g (I07750)

0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,200 kg ?blegranulat 1-3mm (E11033)

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,010 kg Kanel, pulver (E1400)

0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)

10.846 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

SPEGEP?LSE MED ?BLE OG KANEL

Opskriftnr: 13-0380

Fremstilling
Det frosne okse- og grisek?d lynes sammen med RFB S?nderjysk Spegep?lse u/hvidl?g, kanel og BESSASTART? Starterkulturen ned til ca. 2-4 mm.

Det frosne sp?k iblandes, og det hele lynes ned til 1-2 mm.

Saltet tils?ttes ved de sidste omgange.

Ibland ?blegranulat 1-3 mm og k?r dem med de sidste 2 omgange.

Sluttemperatur ca. 0?C.

Stopning
Farsen stoppes i valgfri r?gbar tarm i passende kaliber.

Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C i 1-2 d?gn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 20-25%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 20-25% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning er p?lsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.
Ingredienser pr. 100 g af f?rdigvaren:
Grisek?d 55 g, oksek?d 44 g, sp?k 11 g, salt, ?ble 2%,  dextrose, syre (E 575), krydderier (peber, koriander, chili, ingef?r, kanel), hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidanter (E 300, E 330), rom, peberekstrakt, starterkultur, konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top