Ingredienser

4,000 kg Grisebov u/ben og sv

4,000 kg Oksetykkam

2,000 kg Rygsp?k u/sv

0,300 kg RFB S?nderjysk Spegep?lse u/hvidl?g (I07750)

0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)

10.636 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

S?NDERJYSK SPEGEP?LSE

Opskriftnr: KIT13-0263

Fremstilling
Grisebov, Oksetykkam og rygsp?k, afpudses, sk?res i mindre stykker og indfryses hver for sig.

Det frosne okse- og grisek?d lynes sammen med RFB S?nderjysk Spegep?lse u/hvidl?g og BESSASTART? Starterkulturen ned til ca. 2-4 mm.

Det frosne sp?k tils?ttes og det hele lynes ned til 1-2 mm.

Saltet tils?ttes ved de sidste omgange.

Sluttemperatur ca. 0 - -2?C.

Stopning
Farsen stoppes straks i udbl?dte tarme.
Stoppev?gt 800 - 840 g. Stoppev?gt noteres til stikpr?vekontrol for grisd.

Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn
Dag 3: Rygning/modning ca. 4 d?gn ved 18-22?C. Intensiv r?g over b?gesmuld/flis 6-8 timer til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning ved 18-22?C til et svind p? 20-25% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning. N?r dette er opn?et er p?lsen klar til salg. F?rdigv?gt min. 600 g.
Pakkes og opbevares p? k?l.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 22,5% af det f?rdige produkt.Til 100 g f?rdigvare er anvendt:
Grisek?d 60 g, oksek?d 49 g, sp?k, salt, dextrose, surhedsregulerende middel (E 575), krydderier (peber, koriander, chili, ingef?r), hydrolyseret vegetabilsk protein, starterkultur, antioxidanter (E 300, E 330), rom, peberekstrakt, konserveringsmiddel (E 250). T?rret og r?get.

Go to Top