Ingredienser
10,000 kg Skinkeyderl?r m/sv
1,000 - Tublin 5 - Dry Aged Bags (DK21510)
0,250 kg Profrisk Optimal, Flydende (I67970)
0,200 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)
0,150 kg Westfalenstolz Krydderi
0,125 kg Nitritsalt (DK40018)
0,050 kg Peber, Sort, Fin Knust
0,020 kg Vita-Rot (I42700)
11.795 kg
Læg varer i kurv
SPEGESKINKE
Opskriftnr: 59-0068
Fremstilling
Skinkeyderl?rene tilsk?res.
Alt salt og Vita-Rot blandes sammen og gnides godt ind i k?det.
Tils?t Profrisk Optimal, der ligeledes gnides godt ind i k?det.
Hvis muligt kommes k?det i en tumbler, hvor det k?rer 30 min. s? Profrisk Optimal bliver godt arbejdet ind i k?det.
Westfalenstolz krydderi og peber, sort, fin knust fyldes i tumbleren, og der k?res i ca. 1 min. s?ledes, at krydderiet bliver ligeligt fordelt p? k?det.
Saltning
K?det saltes i vacuumpose i ca. 14 dage, hvor det vendes flere gange under forl?bet.
Behandling/Modning
K?det tages ud af vacuumposen og l?gges til afdrypning 1-2 timer gerne p? riste.
K?det vacuumpakkes igen i Tublin 5 poser og l?gges til modning p? k?l.
K?det modnes til et svind p? 25-35% - cirka 10-14 uger.
Rygning
K?det pakkes ud, t?rres og koldryges samme dag min. 30-60 min. efter smag for at h?mme skimmeldannelse.
Eftermodning
K?det kan eftermodnes efter smag.
Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 30% af det f?rdige produkt.
Til 100 g f?rdigvare er anvendt:
Skinke 133 g, salt, krydderier (peber, eneb?r, koriander, SENNEP), surhedsregulerende midler (E 325, E 262), dextrose, antioxidant (E 300), konserveringsmiddel (E 250).