Ingredienser

10,000 kg Nakkefilet

1,000 - Tublin 5 - Dry Aged Bags (DK21510)

0,250 kg Profrisk Optimal, Flydende (I67970)

0,200 kg Dekora? Hvidl?g/Rosmarin (G82190)

0,200 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,125 kg Nitritsalt (DK40018)

0,020 kg Vita-Rot (I42700)

11.795 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

COPPA

Opskriftnr: 59-0067

Fremstilling
Nakkefileterne afpudses og sk?res i passende stykker.

Alt saltet og Vita-Rot blandes sammen og gnides godt ind i k?det.

Tils?t Profrisk Optimal, der ligeledes gnides godt ind i k?det.

Hvis muligt kommes k?det i en tumbler, hvor det k?rer 30 min. s? Profrisk Optimal bliver godt arbejdet ind i k?det.

Dekora Hvidl?g/Rosmarin fyldes i tumbleren, og der k?res i ca. 1 min. s?ledes, at krydderiet bliver ligeligt fordelt p? k?det.


Saltning
K?det saltes i vacuumpose i ca. 7-14 dage, hvor det vendes flere gange under forl?bet.


Behandling/Modning
K?det tages ud af vacuumposen og l?gges til afdrypning 1-2 timer gerne p? riste.

K?det vacuumpakkes igen i Tublin 5 poser og l?gges til modning p? k?l.

K?det modnes til et svind p? 25-35% - cirka 8-10 uger.


Rygning
K?det pakkes ud, t?rres og koldryges samme dag min. 30-60 min. efter smag for at h?mme skimmeldannelse.


Eftermodning
K?det kan eftermodnes efter smag.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 30% af det f?rdige produkt.
Til 100 g f?rdigvare er anvendt:
Nakkefilet 132 g, salt, surhedsregulerende midler (E 325, E 262), krydderier (hvidl?g, paprika, rosmarin, persille, ingef?r, purl?g), dextrose, antioxidant (E 300), konserveringsmiddel (E 250). T?RRET OG R?GET.

Go to Top