Ingredienser
10,000 kg Nakkefilet
1,000 - Tublin 5 - Dry Aged Bags (DK21510)
0,250 kg Profrisk Optimal, Flydende (I67970)
0,200 kg Dekora? Hvidl?g/Rosmarin (G82190)
0,200 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)
0,125 kg Nitritsalt (DK40018)
0,020 kg Vita-Rot (I42700)
11.795 kg
Læg varer i kurv
COPPA
Opskriftnr: 59-0067
Fremstilling
Nakkefileterne afpudses og sk?res i passende stykker.
Alt saltet og Vita-Rot blandes sammen og gnides godt ind i k?det.
Tils?t Profrisk Optimal, der ligeledes gnides godt ind i k?det.
Hvis muligt kommes k?det i en tumbler, hvor det k?rer 30 min. s? Profrisk Optimal bliver godt arbejdet ind i k?det.
Dekora Hvidl?g/Rosmarin fyldes i tumbleren, og der k?res i ca. 1 min. s?ledes, at krydderiet bliver ligeligt fordelt p? k?det.
Behandling/Modning
K?det tages ud af vacuumposen og l?gges til afdrypning 1-2 timer gerne p? riste.
K?det vacuumpakkes igen i Tublin 5 poser og l?gges til modning p? k?l.
K?det modnes til et svind p? 25-35% - cirka 8-10 uger.
Rygning
K?det pakkes ud, t?rres og koldryges samme dag min. 30-60 min. efter smag for at h?mme skimmeldannelse.
K?det kan eftermodnes efter smag.
Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 30% af det f?rdige produkt.
Til 100 g f?rdigvare er anvendt:
Nakkefilet 132 g, salt, surhedsregulerende midler (E 325, E 262), krydderier (hvidl?g, paprika, rosmarin, persille, ingef?r, purl?g), dextrose, antioxidant (E 300), konserveringsmiddel (E 250). T?RRET OG R?GET.