Ingredienser

10,000 kg Okseinderl

1,000 - Tublin 5 - Dry Aged Bags (DK21510)

0,700 kg R?dvin

0,250 kg Profrisk Optimal, Flydende (I67970)

0,200 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,125 kg Nitritsalt (DK40018)

0,100 kg Hvidl?g, Granuleret. (E0800)

0,100 kg Peber, Sort, Fin Knust

0,020 kg Vita-Rot (I42700)

12.495 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

BRESAOLA

Opskriftnr: 59-0066

Fremstilling
Okseinderl?rerne afpudses og tilsk?res.

Alt salt og Vita-Rot blandes sammen og gnides godt ind i k?det.

Tils?t Profrisk Optimal og r?dvin, der ligeledes gnides godt ind i k?det.

Hvis muligt kommes k?det i tumbleren, hvor det k?rer 30 min. s? Profrisk Optimal bliver godt arbejdet ind i k?det.

Peber, Sort, Fin Knust og Hvidl?g, Granuleret fyldes i tumbleren, og der k?res i ca. 1 min. s?ledes, at krydderiet bliver ligeligt fordelt p? k?det.

Saltning
K?det saltes i vacuumpose i ca. 7-14 dage, hvor det vendes flere gange under forl?bet.

Behandling/Modning
K?det tages ud af vacuumposen og l?gges til afdrypning 1-2 timer gerne p? riste.

K?det vacuumpakkes igen i Tublin 5 poser og l?gges til modning p? k?l.

K?det modnes til et svind p? 25-35% - cirka 8-10 uger.

Rygning
K?det pakkes ud, t?rres og koldryges samme dag min. 30-60 min. efter smag for at h?mme skimmeldannelse.

Eftermodning
K?det kan eftermodnes efter smag.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 30% af det f?rdige produkt.
Til 100 g f?rdigvare er anvendt: 
Okseinderl?r 124 g, r?dvin (indeholder SULFIT), salt, surhedsregulerende midler (E 325, E 262), peber, hvidl?g, dextrose, antioxidant (E 300), konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top