Ingredienser

4,000 kg Grisek?d (8-14% fedt)

4,000 kg Oksek?d (8-14% fedt)

2,000 kg Sp?k u/sv

0,300 kg RFB S?nderjysk Spegep?lse u/hvidl?g (I07750)

0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,100 kg Chili r?d med fr?, knust (E9770)

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,050 kg Cayennepeber, Pulver (E5105)

0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)

10.786 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

SPEGEP?LSE MED CHILI

Opskriftnr: 13-0366

Fremstilling
Det frosne okse- og grisek?d lynes sammen med RFB S?nderjysk Spegep?lse u/hvidl?g og BESSASTART? Starterkulturen ned til ca. 2-4 mm.

Det frosne sp?k iblandes og det hele lynes ned til 1-2 mm. Saltet, Chili, Fr?, Knust og Cayennepeber tils?ttes ved de sidste omgange og fordeles grundigt i farsen.

Sluttemperatur ca. 0?C.

Stopning
Farsen stoppes straks i r?gbar tarm, kal. 55.

Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn.
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.Til 100 g f?rdigvare er anvendt: Grisek?d 56 g, oksek?d 45 g, sp?k, salt, dextrose, krydderier (peber, koriander, chili, cayennepeber, ingef?r), surhedsregulerende middel (E 575), hydrolyseret vegetabilsk protein, starterkultur, antioxidanter (E 300, E 330),rom, peberekstrakt, konserveringsmiddel (E 250). T?rret og r?get.

Go to Top