Ingredienser

4,000 kg Grisek?d (8-14% fedt)

4,000 kg Oksek?d (8-14% fedt)

2,000 kg Rygsp?k u/ sv?r 910208

0,300 g RFB Middelhavs / Chorizo (G88190)

0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)

10.636 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

MIDDELHAV INSPIRERET CHORIZO

Opskriftnr: 13-0359

Fremstilling
Det frosne grise- og oksek?d lynes t?rt nogle omgange, hvorefter RFB Middelhavs/chorizo og BESSASTART Starterkulturen tils?ttes og der lynes ned til 8-10 mm.

Det frosne sp?k tils?ttes og det hele lynes ned til 4-5 mm.

Til sidst tils?ttes alt saltet og det k?res med til det er j?vnt fordelt i farsen.

Sluttemperatur ca. 0 ?C.

Stopning
Farsen stoppes straks i r?gbar tarme kal. 45.

Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g over b?gesmuld/flis 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning ved 18-22?C. til et svind p? 20-25% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning. N?r dette er opn?et er p?lsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 22,5% af det f?rdige produkt.Til 100 g f?rdigvare er anvendt: Grisek?d 60 g, oksek?d 48 g, sp?k, salt, krydderier (paprika, peber), surhedsregulerende middel (E 575), dextrose, hydrolyseret vegetabilsk protein, aroma, antioxidanter (E 300, E 330), starterkultur, konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top