Ingredienser
10,000 kg Oksek?d (18-20% fedt)
0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)
0,200 kg Rowu?GDL til Salami m/hvidl
0,100 kg Chili r?d med fr?, knust (E9770)
0,100 kg Nitritsalt (DK40018)
0,060 kg Debreziner, Zigeunersalami, Paprikap?lse, Kabanossy
0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)
10.696 kg
Læg varer i kurv
OKSESPEGEP?LSE MED CHILI
Opskriftnr: 13-0344
Fremstilling
Det frosne oksek?d lynes sammen med Rowu?GDL til Salami m/hvidl?g og BESSASTART? Starterkulturen ned til ca. 1-2 mm.
Salt, Debreziner og Chili tils?ttes ved de sidste omgange, s? det bliver j?vnt fordelt i farsen.
Sluttemperatur ca. 0?C.
Stopning
Farsen stoppes straks i r?gbar tarm kaliber 55.
Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.
Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.Til 100 g f?rdigvare er anvendt: Oksek?d 113 g, salt, surhedsregulerende middel (E 575), dextrose, krydderier (chili, paprika, peber, kommen, koriander, hvidl?g), hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidanter (E 300, E 330), starterkultur, konserveringsmiddel (E 250).