Ingredienser
4,000 kg Grisek?d (3-6% fedt)
4,000 kg Oksek?d (3-6% fedt)
2,000 kg Rygsp?k u/sv
0,300 kg RFB Italiensk Spegep?lse (I96091)
0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)
0,100 kg Chili r?d med fr?, knust (E9770)
0,100 kg Nitritsalt (DK40018)
0,040 kg Cayennepeber, Pulver (E5105)
0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)
10.776 kg
Læg varer i kurv
CHILISPEGEP?LSE
Opskriftnr: 13-0339
Fremstilling
Det frosne okse- og grisek?d lynes sammen med RFB Italiensk Spegep?lse og BESSASTART? Starterkulturen ned til ca. 4-5 mm.
Det frosne sp?k iblandes og det hele lynes ned til 2-3 mm.
Saltet, Cayennepeber, og Chili tils?ttes ved de sidste omgange.
Sluttemperatur ca. 0?C.
Stopning
Farsen stoppes straks i valgfri r?gbar tarm af passende kaliber.
Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.
Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.Til 100 g f?rdigvare er anvendt: Grisek?d 59 g, oksek?d 45 g, sp?k, salt, krydderier (chili, cayennepeber, paprika, peber, hvidl?g), surhedsregulerende middel (E 575), dextrose, smagsforst?rker (E 621), antioxidanter (E 300, E 330), starterkultur, konserveringsmiddel (E 250).