Ingredienser

4,000 kg Grisek?d (8-14% fedt)

4,000 kg Oksek?d (8-14% fedt)

2,000 kg Rygsp?k u/sv

0,200 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,200 kg Rowu GDL til Salami m/hvidl?g (18350)

0,100 kg Dekora? Hvidl?g/Rosmarin (G82190)

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)

10.606 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

HVIDL?GSSPEGEP?LSE MED ROSMARIN

Opskriftnr: 13-0336

Fremstilling
Det frosne grise- og oksek?d k?res i lynhakkeren sammen med Rowu GDL til Salami m/hvidl?g og BESSASTART? Starterkulturen.

Der lynes til ca. 5 mm. Det frosne sp?k tils?ttes og der lynes til ca. 3 mm.
Saltet og Dekora Hvidl?g/Rosmarin k?res med de sidste omgange og der lynes til det er j?vnt fordelt og den ?nskede grovhed er opn?et.

Sluttemperatur 0?C.

Stopning
Farsen stoppes straks i valgfri r?gbar tarm af passende kaliber.

Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.Til 100 g f?rdigvare er anvendt: Grisek?dk?d 57 g, oksek?d 46 g, sp?k, salt, surhedsregulerende middel (E 575), dextrose, krydderier (hvidl?g, paprika, rosmarin, persille, ingef?r, purl?g, peber, koriander), rapsolie, hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidanter (E 300, E 330), starterkultur, konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top