Ingredienser

4,000 kg Grisek?d (8-14% fedt)

4,000 kg Oksek?d (8-14% fedt)

2,000 kg Rygsp?k u/sv

0,200 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,200 kg Rowu GDL til Salami m/hvidl?g (18350)

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)

10.506 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

HVIDL?GSSPEGEP?LSE

Opskriftnr: 13-0335

Fremstilling
Det frosne grise- og oksek?d k?res i lynhakkeren sammen med Rowu GDL til Salami m/hvidl?g og BESSASTART? Starterkulturen.

Der lynes til ca. 5 mm. Det frosne sp?k tils?ttes og der lynes til ca. 3 mm. Saltet k?res med de sidste omgange og der lynes til den ?nskede grovhed er opn?et.

Sluttemperatur 0?C.

Stopning
Farsen stoppes straks i Dantarm valgfri r?gbar tarm kal. 60.

Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.Til 100 g f?rdigvare er anvendt:
Grisek?dk?d 57 g, oksek?d 46 g, sp?k, salt, surhedsregulerende middel (E 575), dextrose, krydderier (peber, koriander, hvidl?g), hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidanter (E 300, E 330), starterkultur, konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top