Ingredienser

3,500 kg Grisek?d (3-6% fedt), skalfrosset

3,500 kg Oksek?d (8-10% fedt), skalfrosset

2,000 kg Brystfl?sk, frosset

1,000 kg Rygsp?k u/sv?r, frosset

0,200 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,080 kg Debreziner, Zigeunersalami, Paprikap?lse, Kabanossy

0,080 kg Paprika, S?d (E5220)

0,080 kg Ren GDL

0,050 kg Paprikasnips, R?d 2-3 mm.

0,010 kg Vita-Rot (I42700)

0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)

10.606 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

UNGARSK SPEGEP?LSE

Opskriftnr: 13-0078

Fremstilling
Det frosne sp?k og brystfl?sk k?res et par omgange i lynhakkeren sammen med Ren GDL, Debreziner, BESSASTART? Starterkulturen, Vita-Rot og Paprika, Edels?ss.

Det skalfrosne oksek?d tils?ttes derefter sammen med grisek?det, og det hele k?res til den ?nskede finhed.

Saltet tils?ttes ved de sidste omgange.

Til sidst tils?ttes Paprikasnips, r?d 3 mm.

Sluttemperatur 0?C.

Stopning
Farsen stoppes straks i ?nsket r?gbar tarm.

Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5 % af det f?rdige produkt.Til 100 g f?rdigvare er anvendt:
Grisek?d 74 g, oksek?d 40 g, salt, krydderier (paprika, t?rret paprika, peber, chili, kommen, koriander, hvidl?g), surhedsregulerende middel (E 575), dextrose, starterkultur, hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidanter (E 300), konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top