Ingredienser

3,000 kg Grisek?d (8-14% fedt)

3,000 kg Oksek?d (8-14% fedt)

2,000 kg Brystfl?sk u/sv?r og ben

2,000 kg Rygsp?k u/sv

0,300 kg RFB Spegep?lse m/hvidl?g (I07760)

0,200 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,100 kg Cognac, ?gte

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,020 kg Rosmarin, Sk?ret

0,010 kg Hvidl?g, Granuleret. (E0800)

0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)

10.736 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

JULESPEGEP?LSE MED COGNAC

Opskriftnr: 13-0332

Fremstilling
Det frosne sp?k kommes i lynhakker og lynes ned til ca. 2 mm.

Det frosne okse- og grisek?d samt brystfl?sk tils?ttes og lynes sammen med RFB Spegep?lse m/hvidl?g, Hvidl?g granuleret og BESSASTART? Starterkulturen ned til 2-4 mm.

Alt saltet, cognac, Rosmarin og Dekora 4 Peber tils?ttes og k?res med de sidste 10 omgange.

Sluttemperatur ca. 0?C.

Stopning
Farsen stoppes straks i ?nsket r?gbar tarm med julemotiv i passende kaliber.

Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.Til 100 g f?rdigvare er anvendt: Grisek?d 65 g, oksek?d 34 g, sp?k, salt, dextrose, surhedsregulerende middel (E 575), cognac, krydderier (koriander, hvidl?g, peber, chili, ingef?r), rosmarin, hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidanter (E 300, E 330), starterkultur, konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top