Ingredienser

4,500 kg Grisek?d (8-14% fedt)

3,000 kg Isvand

3,000 kg Snitter u/sv

1,000 kg Oksek?d (8-14% fedt)

1,000 kg P?l?gsp?lse u. mel & m?lk

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,050 kg Hirsefr

0,050 kg Lyoner

12.7 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

LYONER

Opskriftnr: 21-0083

Fremstilling
Grise-, oksek?d og snitter hakkes hver for sig igennem 3 mm hulskiven og stilles p? k?l.

Grise- og oksek?det kommes op i lynhakkeren og lynes t?rt nogle omgange, hvorefter P?l?gsp?lse u. mel & m?lk, Lyoner og nitritsalt tils?ttes sammen med ca. 3/4 af isvandet.

N?r dette er lynet fint ud tils?ttes de hakkede snitter og det resterende isvand.

Der lynes til en god emulsion og den ?nskede grovhed er opn?et.

Tilsidst mixes Hirsefr?ene i til de er j?vnt fordelt i farsen.

Sluttemperatur ca. 12-14?C.

Stopning
Farsen stoppes i valgfri kogetarm af passende kaliber.
Kogning
Ved 80?C til en kernetemperatur p? 75?C.

Afk?les fra 65?C til under 10?C p? max. 3 timer.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 0% af det f?rdige produkt.
Grisek?d 44%, vand, grisek?dssnitter, oksek?d 8%, salt, kartoffelstivelse, kartoffelpulver, dextrose, l?g, stabilisator (E 451), krydderier (koriander, peber, ingef?r, muskatblomme, muskat, chili, paprika), hirse, hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidant (E 301), konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top