Ingredienser

4,000 kg Grisek?d (8-14% fedt)

4,000 kg Oksek?d (8-14% fedt)

2,000 kg Rygsp?k u/sv

0,220 kg Krydderiblanding Italiensk Finocchio

0,170 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,150 kg Rowu GDL u/krydderier

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)

10.646 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

SPEGEPØLSE MED FENNIKEL

Opskriftnr: 13-0327

Fremstilling
Det frosne svine- og oksekød kommes i lynhakkeren og lynes tørt nogle omgange, herefter tilsættes Rowu GdL u/krydderier og BESSASTART® Starterkulturen. Køres til ca. 3-4 mm.

Rygspæk tilsættes og lynes til ønskede grovhed.

Saltet og krydderiblanding Italiensk Finocchio tilsættes de sidste omgange, så det bliver jævnt fordelt i massen.

Sluttemperatur ca. 0°C.

Stopning
Farsen stoppes straks i Hukki, kal. 45/30, afb. (87051).

Modning/rygning
Dag 1: Modning på røgstænger ved 12-22°C. i 1-2 døgn.
Dag 3: Rygning modning ca. 4 døgn. Intensiv røg 6-8 timer. Til den ønskede farve og smag er opnået.
Dag 7: Eftermodning på køl ved max. 5°C.
Svind 15-20%: Når der er opnået et vægttab på min. 15-20% i forhold til pølsens vægt lige efter stopning, er pølsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 17,5% af det færdige produkt.Til 100 g færdigvare er anvendt: Svinekød 57 g, oksekød 46 g, spæk, salt Krydderier (paprika, fennikel, persille, hvidløg), dextrose, krydderiekstrakter, surhedsregulerende middel (E 575), LAKTOSE, smagsforstærker (E 621), antioxidanter (E 300, E 330), starterkultur, konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top