Ingredienser
4,000 kg Grisek?d (8-14% fedt)
4,000 kg Oksek?d (8-14% fedt)
2,000 kg Rygsp?k u/sv
0,220 kg Krydderiblanding Italiensk Finocchio
0,170 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)
0,150 kg Rowu GDL u/krydderier
0,100 kg Nitritsalt (DK40018)
0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)
10.646 kg
Læg varer i kurv
SPEGEPÃLSE MED FENNIKEL
Opskriftnr: 13-0327
Fremstilling
Det frosne svine- og oksekød kommes i lynhakkeren og lynes tørt nogle omgange, herefter tilsættes Rowu GdL u/krydderier og BESSASTART® Starterkulturen. Køres til ca. 3-4 mm.
Rygspæk tilsættes og lynes til ønskede grovhed.
Saltet og krydderiblanding Italiensk Finocchio tilsættes de sidste omgange, så det bliver jævnt fordelt i massen.
Sluttemperatur ca. 0°C.
Stopning
Farsen stoppes straks i Hukki, kal. 45/30, afb. (87051).
Modning/rygning
Dag 1: Modning på røgstænger ved 12-22°C. i 1-2 døgn.
Dag 3: Rygning modning ca. 4 døgn. Intensiv røg 6-8 timer. Til den ønskede farve og smag er opnået.
Dag 7: Eftermodning på køl ved max. 5°C.
Svind 15-20%: Når der er opnået et vægttab på min. 15-20% i forhold til pølsens vægt lige efter stopning, er pølsen klar til salg.
Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 17,5% af det færdige produkt.Til 100 g færdigvare er anvendt: Svinekød 57 g, oksekød 46 g, spæk, salt Krydderier (paprika, fennikel, persille, hvidløg), dextrose, krydderiekstrakter, surhedsregulerende middel (E 575), LAKTOSE, smagsforstærker (E 621), antioxidanter (E 300, E 330), starterkultur, konserveringsmiddel (E 250).