Ingredienser
3,500 kg Snitter u/sv
2,500 kg Isvand
2,000 kg Grisek?d (8-10% fedt)
1,000 kg Oksek?d (8-14% fedt)
0,850 kg Frankfurterblanding FB nr. 563
0,100 kg Nitritsalt (DK40018)
0,080 kg Ostindisk Karry
0,030 kg Profrisk EU
10.06 kg
Læg varer i kurv
GRILLP?LSE MED OSTINDISK KARRY
Opskriftnr: 27-0419
Fremstilling
Grise- og oksek?d og snitter hakkes hver for sig igennem 3 mm hulskiven og stilles i k?lerum.
Grise- og oksek?det kommes op i lynhakkeren og lynes t?rt nogle omgange, hvorefter saltet og 1/3 af isvandet tils?ttes.
N?r dette er lynet fint ud tils?ttes de hakkede snitter og 1/3 isvand.
Der lynes til en temperatur p? 2-4?C.
Til sidst tils?ttes Frankfurterblanding FB nr. 563, Profrisk EU, Ostindisk Karry og det resterende isvand.
Lynes til en sluttemperatur 12-14?C.
?nskes p?lsen mere grov, tages lidt af k?det og snitterne fra og k?res i sammen med den sidste 1/3 isvand.
Stopning
Stoppes i grisetarme kal. 28/30 (DK99030).
T?rring
Ved 50?C i ca. 20 min.
Rygning
Ved 70?C i ca. 30 min. eller til en p?n gylden farve er opn?et.
Kogning
Ved 80?C til en kernetemperatur p? 75?C. Afk?les fra 65?C til under 10?C p? max. 3 timer.
Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 7,5%:
Grisek?dssnitter 32%, grisek?d 27%, vand, oksek?d 11%, kartoffelstivelse, HVEDEMEL, VALLEPULVER, krydderier (peber, l?g, muskat, paprika, kardemomme, koriander, gurkemeje, chili,, kommen, bukkehornsfr?, ingef?r, spidskommen), salt, stabilisator (E 451), antioxidant (E 316, E 331, E 300), konserveringsmidler (E, 262, E 250). I naturtarm. Kogt og r?get.