Ingredienser

4,000 kg Grisek?d (8-14% fedt)

4,000 kg Oksek?d (8-14% fedt)

2,000 kg Sp?k u/sv

0,350 kg Hvidl?g, syltede, dr?net

0,350 kg Tomater, solt?rrede

0,300 kg RFB Middelhavs / Chorizo (G88190)

0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)

11.336 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

SPEGEP?LSE MED SOLT?RRET TOMAT OG HVIDL?G

Opskriftnr: 13-0323

Fremstilling

Det frosne okse- og grisek?d lynes sammen med RFB Middelhavs/Chorizo og BESSASTART Starterkulturen ned til ca. 2-4 mm.

Det frosne sp?k iblandes og det hele lynes ned til 1-2 mm.

Saltet, solt?rrede tomater og dr?nede hvidl?g tils?ttes ved de sidste omgange og k?res med til det er j?vnt fordelt i massen.

Sluttemperatur ca. 0?C.

Stopning
Farsen stoppes straks i valgfri r?gbar tarm af passende kaliber.

Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn.
Dag 3: Rygning/modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt. Til 100 g f?rdigvare er anvendt: Grisek?d 53 g, oksek?d 42 g, sp?k, solt?rrrede tomater 4%, syltede hvidl?g 4%, salt, krydderier (paprika, peber), surhedsregulerendemiddel (E 575), dextrose, hydrolyseret vegetabilsk protein, aroma, antioxidant (E 300, E 330), starterkultur, konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top