Ingredienser

5,500 kg Grisek?d (8-14% fedt)

5,500 kg Isvand

2,750 kg Sp?k u/sv

1,600 kg Cervelatp?lse FB

1,500 kg Kalvek?d (8-10% fedt)

0,400 kg L?g i tern, frosne

0,150 kg Nitritsalt (DK40018)

0,020 kg Macisto

17.42 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

CERVELATPØLSE

Opskriftnr: 21-0081

Fremstilling
Kalve- og Svinekød blandes og hakkes igennem 3 mm hulskiven og stilles pÃ¥ køl.

Spækket hakkes igennem 3 mm hulskiven og stilles på køl.

Det hakkede kalve- og svinekød kommes op i lynhakkeren og lynes nogle omgange, hvorefter Nitritsalt, Cervelatpølse FB, løg og 3/4 af isvandet tilsættes.

Der lynes til god binding er opnået.

Tilsæt til sidst det forhakkede spæk og Macisto samt resten af isvandet, og det hele lynes fint ud.

Sluttemperatur ca. 12-14°C.

Stopning
Stoppes i valgfri kogetarm af passende kaliber.

Kogning
Koges ved 80°C til en kernetemperatur på 75°C.

Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 0% af det færdige produkt:
Svinekød 39%, vand, spæk, kalvekød 9%, HVEDEMEL, kartoffelstivelse, løg, MÆLKEPROTEIN, krydderier (peber, muskat, koriander, ingefær, muskatblomme), salt, dextrose, stabilisator (E 451), LAKTOSE, antioxidanter (E 330, E 316), hydrolyseret vegetabilsk protein, farvestof (E 120), konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top