Ingredienser
5,000 kg Oksek?d (8-14% fedt)
2,500 kg Isvand
1,500 kg Sp?k u/sv
0,850 kg Frankfurterblanding FB nr. 563
0,220 kg Krydderiblanding Italiensk Finocchio
0,100 kg Nitritsalt (DK40018)
10.17 kg
Læg varer i kurv
OKSE GRILLER FINOCCHIO
Opskriftnr: 27-0417
Fremstilling
Oksekød og spæk hakkes hver for sig igennem 3 mm hulskiven og stilles i kølerum.
Oksekødet kommes op i lynhakkeren og lynes tørt nogle omgange, hvorefter saltet, Frankfurterblanding FB nr. 563 og 2/3 af isvandet tilsættes.
Når dette er lynet fint ud tilsættes det hakkede spæk, Krydderiblanding Italiensk Finocchio og det resterende isvand.
Der lynes til en Sluttemperatur 12-14°C.
Stopning
Stoppes i svinetarme kal. 28/30 (DK99030).
Tørring
Ved 50°C i ca. 20 min.
Rygning
Ved 70°C i ca. 30 min. eller til en pæn gylden farve er opnået.
Kogning
Ved 80°C til en kernetemperatur på 75°C.
Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.
Ingredienser:
Oksekød 53%, vand, svinespæk, kartoffelstivelse, HVEDEMEL, MÃLKEPROTEIN, krydderier (paprika, fennikel, persille, hvidløg, peber, løg, muskat, paprika, kardemomme), salt, stabilisator (E 451), dextrose, krydderiekstrakter, antioxidant (E 316), konserveringsmiddel (E 250). I naturtarm.