Ingredienser
4,500 kg Grisek?d (8-14% fedt)
3,000 kg Isvand
3,000 kg Snitter u/sv
1,000 kg Oksek?d (8-14% fedt)
1,000 kg P?l?gsp?lse u. mel & m?lk
0,100 kg Nitritsalt (DK40018)
0,015 kg Farve Cochenille (E 120)
12.615 kg
Læg varer i kurv
CERVELATP?LSE
Opskriftnr: 21-0078
Fremstilling
Grisek?d, oksek?d og snitter hakkes hver for sig igennem 3 mm hulskiven og stilles p? k?l.
Grise- og oksek?det kommes op i lynhakkeren og lynes t?rt nogle omgange, hvorefter P?l?gsp?lse u. mel & m?lk, Farve Cochenille og nitritsalt tils?ttes sammen med ca. 3/4 af isvandet.
N?r dette er lynet fint ud tils?ttes de hakkede snitter og det resterende isvand.
Der lynes til en god emulsion og den ?nskede grovhed er opn?et.
Sluttemperatur ca. 12-14?C.
Stopning
Farsen stoppes i valgfri kogetarm af passende kaliber.
Kogning
Ved 80?C til en kernetemperatur p? 75?C.
Afk?les fra 65?C til under 10?C p? max. 3 timer.
Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 0% af det f?rdige produkt.
Grisek?d 44%, vand, grisek?dssnitter, oksek?d 8%, salt, kartoffelstivelse, kartoffelpulver, dextrose, l?g, stabilisator (E 451), krydderier (koriander, peber, ingef?r, muskatblomme), hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidant (E 301), farvestof (E 120), konserveringsmiddel (E 250).