Ingredienser

4,000 kg Grisek?d (8-14% fedt)

4,000 kg Oksek?d (8-14% fedt)

2,000 kg Sp?k u/sv

0,300 kg RFB Pebersalami FB

0,250 kg Julesnaps eller anden kraftigt smagende snaps

0,220 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)

10.876 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

JULESPEGEP?LSE

Opskriftnr: 13-0268

Fremstilling
Det frosne okse- og grisek?d lynes sammen med RFB Pebersalami FB og BESSASTART? Starterkulturen ned til ca. 2-4 mm.

Det frosne sp?k tils?tts og det hele lynes ned til 1-2 mm.

Salt og julesnaps tils?ttes ved de sidste omgange.

Sluttemperatur ca. 0?C.

Stopning
Farsen stoppes straks i ?nsket r?gbar tarm.

Modning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.

Tip
Julesnapsen kan evt. udskiftes med 600 g m?rkt Jule?l fra det lokale bryggeri.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.
Til 100 g f?rdigvare er anvendt:
Grisek?d 55 g, oksek?d 45 g, sp?k 12 g, salt, julesnaps, dextrose, surhedsregulerende middel (E 575), krydderier (peber, chili, ingef?r, koriander), hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidant (E 300, E 330), starterkultur, konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top