Ingredienser

4,000 kg Grisebov 1313. 910232

4,000 kg Oksetykkam

2,000 kg Rygsp?k u/ sv?r 910208

0,300 kg RFB Middelhavs / Chorizo (G88190)

0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)

10.636 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

MENY MIDDELHAV INSPIRERET SPEGEP?LSE

Opskriftnr: 13-0266

Fremstilling
Grisebov 1313 afpudses, hakkes og indfryses.

Rygsp?k sk?res i mindre stykker og indfryses.

Det ferske oksek?d hakkes p? 8 mm hulskive og stilles p? k?l.

Det frosne grisek?d lynes t?rt nogle omgange, hvorefter RFB Middelhavs/chorizo og BESSASTART Starterkulturen tils?ttes og der lynes ned til 8-10 mm.

Det frosne sp?k tils?ttes og det hele lynes ned til 6-8 mm.

Saltet og det hakkede oksek?d tils?ttes og der mixes til det er j?vnt fordelt i farsen.

Sluttemperatur 0 - -2?C.

Stopning
Farsen stoppes straks i r?gbar tarm kal. 55
Stoppev?gt 400 g. Stoppev?gt noteres til stikpr?vekontrol for grisd.

Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn
Dag 3: Rygning/modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g over b?gesmuld/flis i 6-8 timer, til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning ved 18-22?C. til et svind p? 20-25% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning. N?r dette er opn?et er p?lsen klar til salg. F?rdigv?gt 300 - 320 g.
Vakuumpakkes og opbevares p? k?l.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.Til 100 g f?rdigvare er anvendt: Grisek?d 57 g, oksek?d 46 g, sp?k, salt, krydderier (paprika, peber), surhedsregulerende middel (E 575), dextrose, hydrolyseret vegetabilsk protein, aroma, antioxidanter (E 300, E 330), starterkultur, konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top