Ingredienser
10,000 kg Koldt vand
0,600 kg Kasslat, flydende, 7 kg
0,500 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)
0,400 kg Nitritsalt (DK40018)
11.5 kg
Læg varer i kurv
SALTLAGE - KASSLAT
Opskriftnr: 59-0048
Fremstilling
Saltlagen kan anvendes til alle k?dtyper der ?nskes spr?ngt med en let bouillon smag.Anbefalet tilv?kst 8-20%.
Saltningstider vejledende
Kun kummelage:
Kamben 30 min.
M?rbrad 2 timer.
Kylling 4 timer.
Skinker (3-4 kg): 2 dg.
Bacon: 2 dg.
Hamburgerryg: 2 dg.
Nakkefilet: 2 dg.
Bovsnitte: 2 dg.
Rullep?lse: 1 dg.
Oksebryst: 2 dg.
Saltk?d: 2 dg.
Spr?jtelage/kummelage
Ved stiksaltning anbefales det at k?dstykket l?gges i samme lage ca. 12-15 timer for gennemsaltning.
Lovgivning
Angivende saltlage vil ved max. tilv?kst p? 20% give et beregnet indhold af nitrit p? 42 mg i produktet.
Tilladte m?ngde er 60 mg nitrit pr. kg.