Ingredienser

10,000 kg Grisebov m/snitte

2,000 kg Isvand

1,500 kg Ost, revet

0,850 kg Frankfurterblanding FB nr. 563

0,300 kg Profrisk Optimal, Flydende (I67970)

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

14.75 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

OSTEP?LSE

Opskriftnr: 27-0410

Fremstilling
Griseboven hakkes igennem 3 mm hulskiven og kommes op i lynhakkeren.

K?det lynes t?rt nogle omgange, hvorefter Nitritsalt, Frankfurterblanding FB nr. 563 og 2/3 af isvandet tils?ttes.

N?r dette er lynet fint ud tils?ttes Profrisk Optimal, flydende og det resterende isvand og der lynes til en god emulsion er opn?et.

Osten tils?ttes ved de sidste par omgange og der lynes/mixes til det er j?vnt fordelt i farsen.

Sluttemperatur 12-14?C.

Stopning
Farsen stoppes i Grisetarme kal. 28/30 (DK99030) eller anden ?nsket tarm.

T?rring
Ved 45?C i ca. 30 min.

Rygning
Ved 70?C i ca. 30 min. eller til ?nskede farve er opn?et.

Kogning
Ved 80?C til en kernetemperatur p? 75?C.

Afk?les fra 65?C til under 10?C p? max. 3 timer.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 7,5% af det f?rdige produkt.
Grisek?d 73%, OST 11%, vand, kartoffelstivelse, HVEDEMEL, VALLEPULVER, surhedsregulerende midler (E 325, E 262), salt krydderier (peber, l?g, muskat, paprika, kardemomme), stabilisator (E 451), antioxidant (E 316), konserveringsmiddel (E 250). I naturtarm.

Go to Top