Ingredienser

5,000 kg Grisek?d (8-14% fedt)

4,000 kg Oksek?d (8-14% fedt)

1,000 kg Sp?k u/sv

0,500 kg KARTOFFELFLAGER

0,300 kg RFB Spegep?lse m/hvidl?g (I07760)

0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,030 kg Ramsl?g, Sk?ret

0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)

11.166 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

NORDISK KARTOFFELSPEGEP?LSE MED RAMSL?G

Opskriftnr: 13-0253

Fremstilling
Det frosne okse- og grisek?d lynes sammen med RFB S?nderjysk Spegep?lse u/hvidl?g og BESSASTART? Starterkulturen ned til ca. 3-4 mm.

Det frosne sp?k tils?ttes og lynes ned til 2-3 mm. Saltet, Ramsl?g sk?ret og Kartoffelflager tils?ttes ved de sidste par omgange, s? det bliver j?vnt fordelt i farsen

.Sluttemperatur ca. 0?C.

Stopning
Stoppes i Hukki, kal. 65/40, Bl?/Hvid//Sort Wabennet.

Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C i 1-2 d?gn.
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 20% af det f?rdige produkt.Til 100 g f?rdigvare er anvendt: Grisek?d 65 g, oksek?d 43 g, kartoffelpulver 5 g, salt, dextrose, surhedsregulerende middel (E 575), krydderier (ramsl?g, koriander, hvidl?g, peber, chili, ingef?r), hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidanter (E 300, E 330), starterkultur, konserveringsmiddel (E 250).

OBS
Indholdet af kartoffelpulver i spegep?lsen svarer til 2,000 Kg ferske kartofler.

Go to Top