Ingredienser

4,000 kg Grisek?d (8-14% fedt)

4,000 kg Oksek?d (8-14% fedt)

2,000 kg Sp?k u/sv

0,300 kg Mj

0,300 kg RFB Pebersalami FB

0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,030 kg Ramsl?g, Sk?ret

0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)

10.966 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

VIKINGE SALAMI

Opskriftnr: 13-0270

Fremstilling
Det frosne okse- og grisek?d lynes sammen med RFB Pebersalami og BESSASTART? Starterkulturen ned til ca. 2-4 mm.

Det frosne sp?k tils?ttes og det hele lynes ned til 1-2 mm.

Salt, mj?d og Ramsl?g tils?ttes ved de sidste omgange.

Sluttemperatur ca. 0?C.

Stopning
Farsen stoppes straks i Hukki, kal. 60/50, m/bunds?m (T87003).

Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C i 1-2 d?gn.
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.
Til 100 g f?rdigvare er anvendt:
Grisek?d 55 g, oksek?d 44 g, sp?k 12 g, salt, mj?d, dextrose, surhedsregulerende middel (E 575), krydderier (peber, chili, ingef?r, koriander), hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidant (E 300, E 330), ramsl?g, starterkultur, konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top