Ingredienser

3,800 kg Grisek?d (8-10% fedt)

3,800 kg Sp?k u/sv

2,500 kg Bacon i tern u/brusk, u/sv

2,080 kg Isvand

0,350 kg Baconp?lse FB

0,330 kg Profrisk Optimal, Flydende (I67970)

0,080 kg Nitritsalt (DK40018)

12.94 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

BACONP?LSE OPTIMAL

Opskriftnr: 22-0087

Fremstilling
Grisek?d og sp?k hakkes hver for sig igennem 3 mm hulskiven og stilles i k?lerum.

Grisek?det kommes op i lynhakkeren og lynes t?rt nogle omgange, hvorefter salt og Baconp?lse FB tils?ttes sammen med ca. 3/4 del af isvandet.

N?r dette er lynet fint ud tils?ttes det hakkede sp?k, Profrisk Optimal og det resterende isvand.

Lynes til en god emulsion er opn?et.

Baconternene iblandes og lynes ned til ca. 3-5 mm.

Sluttemperatur 12-14?C.

Stopning
Farsen stoppes i valgfri kogetarm af passende kaliber.

Kogning
P?lserne koges ved 80?C til en kernetemperatur p? 75?C.

Afk?les fra 65?C til under 10?C p? max. 3 timer.

Serveringsforslag
P?lsen anvendes som p?l?g.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 0% af det f?rdige produkt.
Grisek?d 37%, sp?k 22%, bacon 19%, vand, surhedsregulerende midler (E 325, E 262), salt, dextrose, kartoffelstivelse, modificeret kartoffelstivelse (E 1412), krydderier (peber, muskatblomme, ingef?r), stabilisator (E 451), hydrolyseret vegetabilsk protein, krydderiekstrakter,konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top