Ingredienser

4,000 kg Grisek?d (8-14% fedt)

4,000 kg Oksek?d (8-14% fedt)

2,000 kg Sp?k u/sv

0,400 kg Mandler, hele, smuttede

0,400 kg Rosiner

0,300 kg RFB S?nderjysk Spegep?lse u/hvidl?g (I07750)

0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,050 kg Romglut, Flydende (I43550)

0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)

11.486 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

JULESPEGEP?LSE

Opskriftnr: 13-0299

Fremstilling
Det frosne okse- og grisek?d lynes sammen med RFB S?nderjysk Spegep?lse u/hvidl?g og BESSASTART? Starterkulturen ned til ca. 2-4 mm.

Det frosne sp?k tils?ttes og det hele lynes ned til 1-2 mm.

Saltet, Romglut, mandler og rosiner tils?ttes ved de sidste par omgange og der lynes/mixes til det er j?vnt fordelt i farsen.

Sluttemperatur ca. 0?C.

Stopning
Stoppes i Textil, Natur Rudolf.

Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.Til 100 g f?rdigvare er anvendt:
Grisek?d 52 g, oksek?d 42 g, sp?k 11 g, rosiner, MANDLER, salt, dextrose, surhedsregulerende middel (E 575), krydderier (peber, koriander, chili, ingef?r), hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidanter (E 300, E 330), smagsforst?rker (E 621), original Jamaica rom, peberekstrakt, starterkultur.

Go to Top