Ingredienser

7,000 kg Grisek?d (18-20% fedt)

3,000 kg Brystfl?sk u/sv?r og ben

0,300 kg RFB Italiensk Spegep?lse (I96091)

0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,080 kg Fennikel, Pulver

0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)

10.716 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

CHORIZO MED FENNIKEL

Opskriftnr: 11-0022

Fremstilling
Det frosne grisek?d lynes sammen med RFB Italiensk Spegep?lse og BESSASTART? Starterkulturen ned til 6-8 mm.

Det frosne brystfl?sk iblandes, og det hele lynes ned til 3-5 mm.

Salt og fennikel tils?ttes ved de sidste omgange.

Sluttemperatur 0?C.

Stopning
Farsen stoppes straks i r?gbar tarm.

Tip
Farsen kan desuden stoppes i grisetarm 28/32, s? man kan lave chorizo i ring.

Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.
Til 100 g f?rdigvare er anvendt:
Grisek?d 113 g, salt, krydderier (fennikel, paprika, peber, hvidl?g), surhedsregulerende middel (E 575), dextrose, smagsforst?rker (E 621), starterkultur, antioxidanter (E 300, E 330), konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top