Ingredienser
5,500 kg Skinkek?d, sk?rt
3,000 kg Oksek?d, hakket (8-12% fedt)
1,500 kg Sp?k u/sv
0,200 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)
0,100 kg Dekora? Hvidl?g/Rosmarin (G82190)
0,100 kg Nitritsalt (DK40018)
0,060 kg Ren GDL
0,050 kg Dextrose
0,010 kg Vita-Rot (I42700)
0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)
10.526 kg
Læg varer i kurv
GROV SPEGEP?LSE - HVIDL?G/ROSMARIN
Opskriftnr: 11-0029
Fremstilling
K?d og sp?k sk?res i mindre stykker og skalfryses.
Det skalfrosne k?d og sp?k hakkes igennem 8 mm hulskiven.
Herefter ?ltes k?det med de ?vrige ingredienser.
?ltes grundigt sammen enten med h?nden eller i en r?remaskine.
Sluttemperatur ca. 0?C.
Stopning
Massen stoppes i r?gbar tarm. Kan ogs? stoppes i oksebundender. Sn?res og h?nges op.
Modning/rygning
Modning: Ved 10-15?C i 24 timer.
R?g: Ved 18-20?C.
Luftt?rres: Ved 15-18?C i 4-5 uger f?r salg.
Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 20% af det f?rdige produkt.
Til 100 g f?rdigvare er anvendt:
Skinkek?d 65 g, oksek?d 36 g, sp?k, salt, krydderier (hvidl?g, paprika, rosmarin, persille, ingef?r, purl?g), rapsolie, surhedsregulerendemiddel (E 575), dextrose, antioxidant (E 300), starterkultur, konserveringsmiddel (E 250).