Ingredienser
4,000 kg Grisek?d (8-10% fedt)
2,500 kg Afsv?rede snitter/bugstrimler
2,500 kg Griselever, afpudset
0,600 kg Varm suppe
0,400 kg Ardenner Pat? FB
0,400 kg Fl
0,190 kg Peberkorn, gr?n i lage.
0,100 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)
0,100 kg Nitritsalt (DK40018)
10.79 kg
Læg varer i kurv
PEBERPATE
Opskriftnr: 33-0095
Fremstilling
Grisek?d og snitter koges m?rt.
Leveren udvandes og hakkes p? 5 mm hulskiven.
Det kogte k?d og snitter hakkes ligeledes p? 5 mm hulskiven.
Krydderiblandingen, alt saltet samt den varme suppe og fl?de iblandes sammen med det hakkede lever.
Peberkorn, gr?n i lage h?ndr?res til sidst ind i massen.
Bagning
Patemassen fyldes i pateforme og bages i vandbad ved 100?C til en kernetemperatur p? 75?C.
Afk?les fra 65?C til under 10?C p? max. 3 timer.
Efter afk?ling pyntes pateen med passende garniture og sky f.eks.: patesky, oliekogt bacon, syltet kirseb?r med stilk og dild.
Serveringsforslag
Serveres koldt som p?l?g p? div. br?dtyper.
Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 8% af det f?rdige produkt.
Grisek?d 51%, griselever 25%, grisek?dssnitter, suppe (afkog fra k?d og fedt), FL?DE, salt, peber 2 g, modificeret kartoffelstivelse (E 1412), dextrose, krydderier (l?g, muskat, merian),kartoffelstivelse, hydrolyseret vegetabilsk protein, ?rtefibre, konserveringsmiddel (E 250).
Sky
Vand, gelatine (grise), salt, sukker, hydrolyseret vegetabilsk protein.