Ingredienser

4,000 kg Brystfl?sk u/sv?r og ben

4,000 kg Grisek?d (18-20% fedt)

2,000 kg Isvand

0,100 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,100 kg Krydderiblanding til Wiener/Frankfurter, r

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,070 kg Lynprofi FC 7 (I09090)

0,050 kg Purl?g ca. 1-3 mm.

0,030 kg L?g, t?rrede 2-5 mm (E7000)

0,030 kg Profrisk EU

10.48 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

GROV FRANKFURTER MED PURL?G

Opskriftnr: 27-0316

Fremstilling
Grisek?d (18-20% fedt) hakkes igennem 3 mm hulskiven.

Brystfl?sk hakkes igennem 5 mm hulskiven.

Grisek?d (18-20% fedt) lynes t?rt nogle omgange, hvorefter Lynprofi FC 7, alt saltet, samt 3/4 af isvandet tils?ttes.

N?r dette er lynet til en bindefars tils?ttes det hakkede brystfl?sk, Krydderiblanding til Wiener/Frankfurter, r?d, Profrisk EU, L?g 2-3 mm og Purl?g 3 mm samt det resterende isvand.

Der lynes/mixes til en god emulsion og den ?nskede grovhed er opn?et.

Sluttemperatur 12-14?C.

Stopning
Stoppes i grisetarme kal. 28/30 (DK99030).

T?rring
Ved 50?C i ca. 30 min.

Rygning
Ved 70?C i ca. 30 min. eller til en p?n gylden farve er opn?et.

Kogning
Ved 80?C til en kernetemperatur p? 75?C. Afk?les fra 65?C til under 10?C p? max. 3 timer.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 7,5% af det f?rdige produkt.
Grisek?d 83%, vand, salt, krydderier (purl?g, l?g, chili, muskat, koriander), dextrose, smagsforst?rker (E 621), krydderiekstrakter, stabilisator (E 451), antioxidanter (E 330, E 301, E 331, E 316, E 300), konserveringsmidler (E 250, E 262). I naturtarm.

Go to Top