Ingredienser
3,800 kg Snitter u/sv
3,000 kg Grisek?d (8-10% fedt)
2,400 kg Isvand
1,000 kg Porrer, fintsnittet
0,180 kg Superbinder R
0,100 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)
0,100 kg Nitritsalt (DK40018)
0,060 kg Pålægspølse Aufschnitt
10.64 kg
Læg varer i kurv
PORREBRATEN
Opskriftnr: 23-0013
Fremstilling
Kødet hakkes igennem 3 mm hulskiven.
Snitterne hakkes igennem 3 mm hulskiven og stilles i kølerum.
Det hakkede svinekød kommes op i lynhakkeren og lynes tørt nogle omgange, hvorefter alt saltet og Superbinder rød tilsættes sammen med ca. 4/5 af isvandet.
Når dette er lynet fint ud tilsættes de hakkede snitter, og det resterende isvand.
Sluttemperatur 12-14°C.
Porrerne tilsættes de sidste par omgange.
Farsen fyldes evt. i alubakker.
Varmebehandles før salg.
Varmebehandling
Farsbrødet kan evt. pensles, hvorefter det bages i vandbad ved 160°C til en kernetemperatur på 75°C.
Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.
Tilberedning
Varmes i en ovn ved 140°C i ca. 15-20 min., eller skæres i skiver og steges på en varm pande med fedtstof.
Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 10% af det færdige produkt.
Svinekød 39%, svinekødssnitter 32%, vand, porrer 10%, salt, kartoffelstivelse, modificeret kartoffelstivelse (E 1412), stabilisator (E 451), dextrose, krydderier (tomat, peber, muskat, ingefær, SENNEP, persille, koriander, fenikel), maltodextrin, hydrolyseret vegetabilsk protein, krydderiekstrakter, antioxidant (E 300), konserveringsmiddel (E 250).