SKINKEKLUMP - SALTET/R?GET
Opskriftnr: 52-0049
Spr?jtelage/kummelage
10,000 kg Koldt vand
0,400 Nitritsalt (DK40011)
0,500 Kogesalt (DK99015)
0,600 Kasslat F flydende (I34270)
Fremstilling
K?det spr?jtes med en tilv?kst p? 15%.
Saltes i samme lage i ca. 20 timer for gennemsaltning.
Stopning
Efter endt saltning stoppes klumpen i Kogenet, r?d/hvid, kal. 16 (D73160).
T?rring
Ved 55?C i ca. 30 min.
Rygning
Ved 45?C i ca. 60 min. eller til den ?nskede farve er opn?et.
Tilberedning
Koges ved 80?C til en kernetemperatur p? 75?C.
Lad stegen hvile i suppen ca. 15 min. f?r udsk?ring.
Kan derefter glaseres i ovnen.
Serveringsforslag
Serveres med sm? persilledryssede kartofler, ristede champignons, kogte gr?ntsager og r?dvinssacue.
Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 5% af det f?rdige produkt.
Til 100 g f?rdigvare er anvendt:
Skinkeklump 92 g, vand 12 g, salt 1,1 g, glucosesirup, stabilisatorer (E 450, E 451), hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidant(E 301), krydderiekstrakter, konserveringsmiddel (E 250).